Wat doet chronische hyperventilatie met jou?

Wil je eindelijk begrijpen wat er met je lichaam gebeurt bij chronische hyperventilatie? Wil je de controle terugkrijgen over je ademhaling én je leven? Dan is mijn online training "Chronische hyperventilatie uitgelegd" precies wat je nodig hebt.

Ervaar opnieuw echte rust en ontspanning

Hoe zou het voelen om opnieuw échte rust en ontspanning te ervaren? Dat je van een negatieve spiraal van angsten en klachten terug in een positieve spiraal geraakt?

Het maakt niet uit of je nog maar net klachten ervaart of hier al jaren mee worstelt. Mijn online training helpt je begrijpen wat er echt aan de hand is en hoe je het kan aanpakken.

Is dit herkenbaar?

 • Je wil je ontspannen, maar je weet niet hoe. Zaken die je vroeger tot ontspanning brachten, doen dat nu niet meer.

 • Wanneer je ademhalingsoefeningen doet bij een kinesist of met behulp van een app, geraak je nog meer in paniek of gefrustreerd.

 • Je liet je klachten controleren bij een arts. Hoewel alles in orde lijkt, maakt het je niet geruster.

 • Je laat je psychologisch begeleiden maar het voelt alsof je uitgepraat bent en dat het niet helpt.

 • De klachten die je voelt geven je angst. Dat brengt je in een negatieve spiraal. Je voelt je een echte hypochonder.

 • Je hebt al veel geprobeerd, van ademhalingsoefeningen tot meditaties. Maar niets helpt je van je klachten af.

Stel je nu eens voor dat

 • Je inzicht in je klachten en de oorzaken ervan hebt wat je meer duidelijkheid en rust brengt;

 • Je de klachten ziet als signalen van je lichaam. Dat je ernaar leert luisteren in plaats van er bang voor te zijn;

 • Door de nodige inzichten je klachten en angsten afnemen in plaats van toe te nemen;

 • Je je klachten en stressoren écht kan aanpakken doordat je je er bewust van bent;

 • Je je ademhaling begrijpt. Dat je de impact kent van hyperventileren of gulzig ademen. Dat je in staat bent om dit om te buigen door middel van ademhalingstips, zonder iets te forceren;

 • Je helemaal voorbereid bent om de vicieuze cirkel van klachten en angsten te doorbreken!

Chronische hyperventilatie uitgelegd

Deze unieke training werd ontwikkeld door experts op het gebied van hyperventilatie en stressmanagement. Je krijgt een diepgaand inzicht in de oorzaken, symptomen en effectieve behandeling van chronische hyperventilatie.

Het is geen symptomatische aanpak, maar een totaalaanpak. Niet alleen de klachten maar ook de oorzaken worden behandeld. Ook het fysieke én het mentale aspect komen beide aan bod.

Deze training met een waarde van € 150 in 1-op-1 sessies, kan je online aanschaffen voor slechts € 79. Dit is zonder btw gezien mijn 'niet btw plichtig'-statuut.

Chronische hyperventilatie heeft geen geheimen meer voor jou

Na het volgen van deze training heeft chronische hyperventilatie geen geheimen meer voor jou!

Je luistert bewuster naar de signalen van je lichaam. Je stressoren zijn in kaart gebracht en je bezit het inzicht om deze werkelijk aan te pakken.

Dankzij de talloze tips en tools, krijg je je ademhaling onder controle. Je weet hoe je happen naar lucht kan vermijden en je bent er niet meer angstig voor.

Kortom, je bent helemaal klaargestoomd om je verder in de praktische aanpak te verdiepen.

Wat ga je leren?

  1. Welkom

  2. Wat zijn je verwachtingen?

  1. Wat ga je leren?

  2. Je klachten en stressoren oplijsten

  3. Wat is hyperventilatie?

  4. Hoe je stressoren aanpakken?

  5. De reservetank

  6. Wat heb je geleerd?

  7. Even inchecken

  1. Wat ga je leren?

  2. Hoe vermijd je gulzig ademen en luchthappen?

  3. Hoe vang je een acute aanval op?

  4. Ademhalingsinstructies (video's)

  5. Wat heb je geleerd?

  6. Even inchecken

  1. En nu?

  2. Even naar je verwachtingen polsen

Over deze training

 • €79,00
 • 17 lessen

Wat vinden anderen ervan?

“Wanneer ik aan de training begon dacht ik: "Amai, zoveel info en theorie?!" Ik wou meteen aan de slag met de praktische oefeningen. Een paar dagen later merkte ik al wat een impact het had op mij. Al die tips en inzichten gaven me meteen veel meer rust! ”

“Het was een geweldig traject, ik ben er zo dankbaar voor!”

“Wat ben ik jou DANKBAAR, An-Sofie! You brought me back to life… Je hebt me tools gegeven die ik op mezelf niet zou kunnen leren.”

“Dankzij jouw training heb ik geleerd om naar mijn lichaam en de signalen te luisteren. Ik heb er terug vertrouwen in gekregen dat het goed komt.”

“Ik heb al zoveel geprobeerd om van mijn hyperventilatie af te geraken en eindelijk heb ik het gevoel dat ik hier op mijn plaats ben, dat ik begrepen word met al mijn klachten. Alles wat jij vertelt en uitlegt, klinkt zo herkenbaar en dat doet deugd.”

Over deze training

 • Leren op je eigen tempo

  De training is online zodat je kan leren op je eigen tempo en op een tijdstip dat jou past. Je kan eender wanneer in- en uitloggen. Je hoeft niets te downloaden. Het enige dat je nodig hebt is een internetconnectie. Je kan de training volgen op je laptop, computer, tablet of smartphone.

 • Inzichten én praktische tools

  De training is doorspekt met video- en tekstlessen, die gedurende twee jaar beschikbaar zijn. Je krijgt eerst het nodige inzicht in hyperventilatie waarna je verschillende ademhalingsinstructies krijgt aangeleerd. Je kan tal van schema's en voorbeeldlijsten downloaden om je te helpen alles in kaart te brengen.

 • Vervolgtraining

  Er is ook een vervolgtraining: "Chronische hyperventilatie aangepakt". Je leert ontspannen a.d.h.v. een reeks relaxatieoefeningen. We gaan ook dieper in op de aanpak van de stressoren. Momenteel is deze training exclusief te volgen in 1-op-1 sessies in mijn praktijk te Antwerpen (Berchem). In de loop van 2024 zal deze training ook online komen te staan in de Anso Academy. Meer info? Meld je aan via het contactformulier op de website.

Waarom ik de geknipte persoon ben om je te begeleiden?

Het begon allemaal enkele jaren geleden, toen ik in een moeilijkere periode in mijn leven zelf te kampen kreeg met chronische hyperventilatie.

Ik had in de praktijk al enkele patiënten met hyperventilatie begeleid en paste daar de ademhalingstechnieken toe zoals ik ze geleerd had in mijn klassieke opleiding kinesitherapie.

Maar zowel bij mijn patiënten als bij mezelf, kreeg ik de klachten niet volledig onder controle. Ik weet heel goed hoe het voelt om vast te zitten in die vicieuze cirkel van klachten en angsten, om je ademhaling moeilijk onder controle te krijgen, om niet meer volledig tot rust en ontspanning te geraken…

De training van Chris Lenaerts, bij wie ik opleiding gevolgd heb en waar ook mijn training op gebaseerd is, deed voor mezelf alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Hoe zou het voor jou zijn, als ook jij opnieuw je leven in handen krijgt, als ook bij jou die vicieuze cirkel doorbroken wordt? Ondertussen heb ik al honderden mensen geholpen in 1-op-1 sessies. Met deze online training kan ik al deze waardevolle informatie om dit te bereiken ook aan jou doorgeven!

Heb je nog vragen?

 • Moet ik iets downloaden om de online training te volgen?

  Je hoeft niets te downloaden. Het enige dat je nodig hebt is een internetconnectie. Je kan de online training volgen op een laptop, computer, tablet of smartphone. En dit eender waar, wanneer én op je eigen tempo!

 • Ik heb momenteel het budget niet

  Investeren in je gezondheid doe je voor het leven. De info die je hier meekrijgt, kan je leven voorgoed veranderen en is dus super veel waard! Bovendien betaal je voor de online training bijna de helft minder dan een 1-op-1 sessie.

 • Ik heb te weinig tijd

  Het voordeel is dat je deze online training helemaal zelfstandig kan volgen, dus op je eigen tempo op de tijdstippen die voor jou het beste passen en van thuis uit, zonder tijd te verliezen om je te verplaatsen. Je krijgt trouwens tijd genoeg om de training te doorlopen, want al het tekst- en beeldmateriaal blijft gedurende 2 jaar beschikbaar.

 • Ik werk liever 1-op-1 omdat ik het niet alleen kan, zonder begeleiding.

  De online training is makkelijk zelfstandig online te volgen. Alles wordt klaar en duidelijk uitgelegd a.d.h.v. schema's en beeldmateriaal. Moest je toch nog vragen hebben of ergens op vastlopen, kan je mij steeds een e-mail sturen via het contactformulier op de website en dan help ik je graag weer verder op weg. Nadien is er de mogelijkheid om de praktische sessies "Chronische hyperventilatie aangepakt" 1-op-1 live te volgen in mijn praktijk te Antwerpen (Berchem).

 • Gaat het me wel lukken? Ik heb al zoveel geprobeerd…

  Waar de meeste trainingen eenzijdig werken, biedt deze training een totaalaanpak. Ik zie veel mensen bij mij komen die inderdaad al van alles geprobeerd hebben. Ze hebben al jaren psychologische begeleiding gevolgd, of ze zijn al heel vaak naar de kinesist geweest met hun fysieke klachten of ze hebben daar ademhalingsoefeningen geleerd, of ze doen al aan meditatie of yoga… op zich allemaal heel goed, maar ze hebben nog nooit alles bij elkaar gebracht. In deze unieke training gaan we zowel het fysieke en het mentale aspect bekijken en hoe dit invloed heeft op elkaar, zodat alle puzzelstukjes ook voor jou in elkaar kunnen vallen.

Ervaar eindelijk je verdiende rust en ontspanning